feb 17

OSZTV első forduló

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos válogatójába jutott tanulóink:

Szerszámkészítő Horváth Dániel
Szerszámkészítő Németh Ákos István
Szoftverfejlesztő Bagi Noel
Szoftverfejlesztő Balics Gábor

GRATULÁLUNK nekik, és természetesen a felkészítőiknek is!

jan 13

Kis- és középvállalkozások figyelmébe!

2017. február elejétől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban ismét lehetőség nyílik arra, hogy INGYENES nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Általános tudnivalók az 1 éves esti képzésről:

Óraszámok: 504 óra, melyből kb. 60% (310 óra) idegen nyelv (angol vagy német), 30% informatikai ismeretek, 10% vállalatirányítási ismeretek.

Az 1 éves képzés neve és nyelvi szintje:

1) Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01) – kezdőről alapfokú nyelvvizsgáig.
2) Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) – alapfokú szintről középfokú nyelvvizsgáig.

Jelentkezési feltételek:

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01)
(1 éves, esti felnőttoktatás)
bemenet: alapfokú iskolai végzettség és bármilyen szakképesítés/szakmai

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01)
(1 éves, esti felnőttoktatás)
bemenet: érettségi vagy szakközépiskolai érettségi végzettség és bármilyen szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is), és B1 szintű nyelvtudás az oktatott nyelvből.
A képzés megkezdése előtt a képzésre jelentkező szintfelmérő teszten vesz részt.

Bármely felsőoktatásban szerzett végzettség elfogadható a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője képzések szakmai előképzettségeként.

Bővebb felvilágosítás és jelentkezés az ország bármelyik szakképzési centrumában.

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/munkaeropiaci-es-kepzesi-allamtitkarsag/hirek/januar-20-ig-lehet-jelentkezni-keresztfeleves-szakkepzesekre

dec 02

Idén is jól sikerült a Tihanyi Béla Informatika Verseny Csepregen

Idén is jól sikerült a Tihanyi Béla Informatika Verseny Csepregen

 

A csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium idén ősszel ismét megrendezte az immár hagyományosnak számító informatikai versenyét.

Az általános iskolások számára kiírt tradicionális versengés névadója az intézmény korábbi vezetője, Tihanyi Béla igazgató úr, akinek az irányítása alatt a csepregi szakközépiskola – a megyében elsőként – informatikai képzést indított még az 1980-as évek második felében. Béla bácsi nagyon korán ráérzett az akkor még gyerekcipőben járó számítástechnika fontosságára, tudta, hogy ez lesz a jövő egyik legfontosabb tudományága. Ráadásul ő azon kevesek egyike volt, aki nemcsak szerette a számítógépeket, hanem pontosan értette és tanítani is tudta a gépek működését, programozását. Az általa lefektetett alapokra építkezve az intézmény profilját továbbra is erősen meghatározza az informatika oktatása, ami szakgimnáziumi és szakközépiskolai szinten is megvalósul Csepregen.

 2007 áprilisában Bánó Zoltán, az intézmény akkori megbízott igazgatója hívta életre a Tihanyi Béla Informatika Emlékversenyt, amelynek a megrendezésére azóta is minden évben sor kerül. A korábbi tavaszi időponttól eltérően, immár több mint fél évtizede ősszel várják Csepregre a versenyezni vágyó hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat.

 

Az idei évben elérkezett az ősz és így a versenyzés ideje is: 2016. november 29-én rekordszámú, 24 kétfős csapat várta izgatottan Dorner Kornél igazgató úr versenyt megnyitó köszöntőbeszédét. A csapatok környékbeli és soproni általános iskolákból érkeztek, hogy a kétfordulós, húsz-húsz kérdést tartalmazó jó hangulatú eseményen összemérhessék a tudásukat. A rendezvény helyének az idei évben az iskola tornaterme adott helyszínt, ami erre a néhány órára a „megye legnagyobb géptermévé” változott. Itt a csapatok számára kialakított munkaállomásokon egy külön erre az alkalomra Takács Tibor tanár úr által kifejlesztett szoftver segítségével lehetett a feladatokat megválaszolni.

A versengés mindvégig szoros eredményt hozott, bár a végére egy kicsit elléptek a többiektől a végső győzelmet is bezsebelő Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola I. csapatának tanulói. A második helyezést a helyi, Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI diákjai hozták el, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a szintén szombathelyi Dési Huber István Általános Iskola csapata állhatott.

Az első fordulót követő állófogadáson a csapattagoknak egy jó hangulatú kötetlen beszélgetés keretében lehetőségük volt jobban megismerni a küzdőtársakat és a középiskolát. A vetélkedő lezárásaként ünnepélyes eredményhirdetésre került sor, ahol minden versenyző és kísérőik is értékes ajándékokkal gazdagodtak.

További képek láthatók a versenyről galériánkban!

A következő években is sok szeretettel várja a csepregi Nádasdy a Tihanyi Béla Informatika Verseny résztvevőit!

 

/Török Zoltán/

okt 13

Jelentkezési kódok

Intézményünkben a jelentkezési kódok a következőképpen alakulnak a 2017/2018-as tanévben: 

3010: közgazdasági (pályázati támogatási asszisztens) 

3020: informatika (irodai informatikus)

3030: közlekedés (vámügyintéző/pénzügyi ügyintéző)

3120: informatika (számítógép-szerelő, karbantartó)

3140: gépészet (szerszámkészítő)

Sze 28

Nyílt napok

Iskolánkban a nyílt napok időpontja:

október 12. 900 óra és november 22. 900 óra.

Plakát

Szórólapunk itt található!

Sze 08

Új esti tagozatos képzések

Budapest, 2016. szeptember 7., szerda (MTI)

Új, bárki számára elérhető, ingyenes, 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul most  szeptemberben, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán. 

    Odrobina László kiemelte: az egyéves képzésen, amelyre bárki, életkortól függetlenül jelentkezhet, 300 órában idegen nyelvet, 150 órában informatikát és egyéb ismereteket is oktatnak. 
    A résztvevők a képzés végén OKJ- vizsgát tehetnek a tanultakból, de ez nem kötelező, aki nem vizsgázik le, annak sem kell fizetnie semmit.     Odrobina László hangsúlyozta: a képzés elsősorban a kis- és középvállalkozókat (kkv) célozza meg, mert a kkv-szektor növekedési potenciáljának komoly gátja, hogy a vállalkozások vezetői idegen nyelv és informatikai tudással kevésbé rendelkeznek.     Az érdeklődők az állami fenntartású szakközépiskolákban jelentkezhetnek, országszerte mintegy 700 intézmény várja őket. A helyettes államtitkár elmondta: idén 10 ezer jelentkezőre számítanak, de remélik, hogy a következő években egyre többen vesznek majd részt a képzésen.

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. képzés


Forrás:

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/munkaeropiaci-es-kepzesi-allamtitkarsag/hirek/barki-szamara-elerheto-nyelvi-kepzes-indul-a-szakkozepiskolakban

 

http://mno.hu/belfold/ingyenes-nyelvi-es-informatikai-kepzes-indul-1360510

feb 18

Szakma-Sztár verseny

A Szakma-Sztár versenyen szerszámkészítő szakmában

Bökfi Kornél

bejutott az országos válogatóba.

Kornélnak és felkészítő tanárainak gratulálunk és további sikeres szereplést kívánunk!


A válogatóban nyújtott teljesítmény alapján Kornél áprilisban részt vesz az országos döntőben is!

jan 25

Szűcs Kinga 3. helyezett

Az Implom József helyesírási verseny megyei fordulóján, amely január 16-án volt,

Szűcs Kinga 3. helyezést ért el.

Felkészítő tanára Horváth Orsolya.

Eredményéhez gratulálunk!

jan 21

Tanulóink az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen

A szerszámkészítók Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének első fordulóját 2016. január 16-án rendezték meg. Iskolánk 7 tanulója vágott neki a megmérettetésnek, hogy a tavalyi bravúros eredményeket ők is elérjék.


A szerszámkészítők után január 18-án 5 logisztikai ügyintéző diákunk is elindult az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Bizakodva várjuk a sikeres eredményeket!

Régebbi bejegyzések «