okt 20

Ötven éves érettségi találkozó

Jubileumi osztálytalálkozó Csepregen


 

1962. szeptember 1-jén csengettek be először a Csepregi Mezőgazdasági Szakközépiskolába. A település történetének fontos mérföldköve volt az intézmény megalapítása, mert a 16-17. században már magas szintű oktatás folyt itt, de 1664 körül megszűnt. Az újonnan megalapított iskola legelső osztályában 42 diák kezdte meg tanulmányait szarvasmarha tenyésztő szakon. Az első tanévben mindössze ketten voltak főállású pedagógusok, csak a következő évtől bővült ez a létszám, és indult be a gimnáziumi képzés.

Az első érettségire 1966-ban került sor, ennek az eseménynek az 50. évfordulójára jöttek össze szombaton az egykori diákok. A jubileumi találkozót a jelenlegi igazgató, Dorner Kornél nyitotta meg köszöntőjével, majd az iskola életének további alakulásáról számolt be. A szót ezután Takács Lajos volt osztályfőnök vette át, aki élesen emlékezett az iskolakezdés viszontagságaira, a nehéz körülmények között is helytálló diákok eredményeire, érdemeire. Az „elnyűhetetlen” falusi gyerekekből kerültek ki pedagógusok, agrár- és villamosmérnökök, vállalkozók, sőt egy pap is.

Előkerültek a régi emlékezetes történetek. Általános derültség kísérte például annak a néhai tanulónak a sztoriját, aki egy ültő helyében megevett egy egész kenyeret, és azokét is, akik ketten tíz liter vizet felváltva, egymással versengve megittak. Megidézték, illetve felidézték azt a szellem-diákot is, aki lepedőbe burkolózva riogatta az internátus épületében lakó tanárnőt.

A diákcsínyek után a jelenlévők egyenként mesélték el sorsuk alakulását, és megemlékeztek az elhunyt osztálytársakról. Az iskola udvarán felállított kopjafánál mécsest gyújtottak volt tanáraik emlékére. Az érettségi óta valamennyi osztálytalálkozót megtartó csapat az öt év múlva esedékes viszontlátás reményében búcsúzott egymástól

A találkozóról készült képek itt tekinthetők meg!

okt 13

Jelentkezési kódok

Intézményünkben a jelentkezési kódok a következőképpen alakulnak a 2017/2018-as tanévben: 

3010: közgazdasági (pályázati támogatási asszisztens) 

3020: informatika (irodai informatikus)

3030: közlekedés (vámügyintéző/pénzügyi ügyintéző)

3120: informatika (számítógép-szerelő, karbantartó)

3140: gépészet (szerszámkészítő)

Sze 28

Fogadónap, szülői értekezlet, nyílt napok

Első fogadónapunk időpontja:

október 4. 1630

utána szülői értekezlet

október 4. 1700-kor.


Iskolánkban a nyílt napok időpontja:

október 12. 900 óra és november 22. 900 óra.

Plakát

Szórólapunk itt található!

Sze 08

Új esti tagozatos képzések

Budapest, 2016. szeptember 7., szerda (MTI)

Új, bárki számára elérhető, ingyenes, 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul most  szeptemberben, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán. 

    Odrobina László kiemelte: az egyéves képzésen, amelyre bárki, életkortól függetlenül jelentkezhet, 300 órában idegen nyelvet, 150 órában informatikát és egyéb ismereteket is oktatnak. 
    A résztvevők a képzés végén OKJ- vizsgát tehetnek a tanultakból, de ez nem kötelező, aki nem vizsgázik le, annak sem kell fizetnie semmit.     Odrobina László hangsúlyozta: a képzés elsősorban a kis- és középvállalkozókat (kkv) célozza meg, mert a kkv-szektor növekedési potenciáljának komoly gátja, hogy a vállalkozások vezetői idegen nyelv és informatikai tudással kevésbé rendelkeznek.     Az érdeklődők az állami fenntartású szakközépiskolákban jelentkezhetnek, országszerte mintegy 700 intézmény várja őket. A helyettes államtitkár elmondta: idén 10 ezer jelentkezőre számítanak, de remélik, hogy a következő években egyre többen vesznek majd részt a képzésen.

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. képzés


Forrás:

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/munkaeropiaci-es-kepzesi-allamtitkarsag/hirek/barki-szamara-elerheto-nyelvi-kepzes-indul-a-szakkozepiskolakban

 

http://mno.hu/belfold/ingyenes-nyelvi-es-informatikai-kepzes-indul-1360510

feb 18

Szakma-Sztár verseny

A Szakma-Sztár versenyen szerszámkészítő szakmában

Bökfi Kornél

bejutott az országos válogatóba.

Kornélnak és felkészítő tanárainak gratulálunk és további sikeres szereplést kívánunk!


A válogatóban nyújtott teljesítmény alapján Kornél áprilisban részt vesz az országos döntőben is!

jan 25

Szűcs Kinga 3. helyezett

Az Implom József helyesírási verseny megyei fordulóján, amely január 16-án volt,

Szűcs Kinga 3. helyezést ért el.

Felkészítő tanára Horváth Orsolya.

Eredményéhez gratulálunk!

jan 21

Tanulóink az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen

A szerszámkészítók Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének első fordulóját 2016. január 16-án rendezték meg. Iskolánk 7 tanulója vágott neki a megmérettetésnek, hogy a tavalyi bravúros eredményeket ők is elérjék.


A szerszámkészítők után január 18-án 5 logisztikai ügyintéző diákunk is elindult az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Bizakodva várjuk a sikeres eredményeket!

Régebbi bejegyzések «