Tájékoztató ingyenes idegen nyelvi képzésekről

A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum és tagiskolái a GINOP-6.1.3-17-2018-00025 projekt keretében ingyenesen biztosítanak angol és német nyelvi képzéseket 2019. június 1-től. A tanfolyamok folyamatosan indulnak majd. A projekt 2020. november 30-ig tart.

Kik jelentkezhetnek?

  • 16 – 65 éves kor
  • legfeljebb középfokú végzettség vagy szakképesítés a tanfolyam kezdetekor

Képzések várható helyszínei: Csepreg, Szombathely, Körmend, Celldömölk, Szentgotthárd

Képzés időtartama: 120 óra (1 tanóra = 45 perc)

A képzések intenzitástól függően 1-3 hónapig tartanak. Nyáron intenzív (kb. egy hónapos) kurzusok is indulnak. Tervezünk olyan csoportot is, ahol péntek délután és szombat délelőtt lennének tanórák és olyat is, ahol heti 2 vagy 3 munkanapon, munkaidő után lesz majd oktatás. A jelentkezők igényei szerint igyekszünk kialakítani az órarendeket.

Csoportlétszám: 12-14 fő

Szintek: négyféle szinten indulnak a képzések:

  • A1: abszolút kezdő
  • A2: alapszint
  • B1: középhaladó-alapfokú (Az alapfokú nyelvvizsga szintje)
  • B2: haladó- középfokú (A középfokú nyelvvizsga szintje)

A képzések előtt a résztvevők nyelvi szintfelmérő tesztet írnak, ez alapján történik majd a besorolásuk (A1 szint esetén nincs szintfelmérés).

Tankönyvek: A képzésekhez szükséges, a nyelvtanárok által kiválasztott tankönyveket is ingyen biztosítjuk a résztvevőknek!

Vizsga: A képzés a nyelvi tudás felmérésével zárul. Sikeres vizsgát tesz az a résztvevő, akinek nyelvi tudása a bemeneti szinthez képest legalább egy kimeneti szintet emelkedik. (Kezdők esetén legalább A1 szintre emelkedik.)

Képzés sikeres elvégzésének igazolásáról Tanúsítvány kerül kiállításra a résztvevők számára.

A jelentkezési lapot (itt letölthető) kitöltve és a pekildiko.ntszki@gmail.com e-mail címre visszaküldve lehet előzetesen jelezni a részvételi szándékot.

A www.szmszc.hu honlapon lehet nyomon követni, hogy az egyes tanfolyamok mikor indulnak. Bővebb információ: Horváth Ádám (tel: 30/529-5995, e-mail: horvath.adam@szmszc.hu)

Ingyenes informatikai képzések

Jelentkezési határidő: 2019. 02. 04.