Sze 08

Új esti tagozatos képzések

Budapest, 2016. szeptember 7., szerda (MTI)

Új, bárki számára elérhető, ingyenes, 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul most  szeptemberben, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán. 

    Odrobina László kiemelte: az egyéves képzésen, amelyre bárki, életkortól függetlenül jelentkezhet, 300 órában idegen nyelvet, 150 órában informatikát és egyéb ismereteket is oktatnak. 
    A résztvevők a képzés végén OKJ- vizsgát tehetnek a tanultakból, de ez nem kötelező, aki nem vizsgázik le, annak sem kell fizetnie semmit.     Odrobina László hangsúlyozta: a képzés elsősorban a kis- és középvállalkozókat (kkv) célozza meg, mert a kkv-szektor növekedési potenciáljának komoly gátja, hogy a vállalkozások vezetői idegen nyelv és informatikai tudással kevésbé rendelkeznek.     Az érdeklődők az állami fenntartású szakközépiskolákban jelentkezhetnek, országszerte mintegy 700 intézmény várja őket. A helyettes államtitkár elmondta: idén 10 ezer jelentkezőre számítanak, de remélik, hogy a következő években egyre többen vesznek majd részt a képzésen.

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. képzés


Forrás:

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/munkaeropiaci-es-kepzesi-allamtitkarsag/hirek/barki-szamara-elerheto-nyelvi-kepzes-indul-a-szakkozepiskolakban

 

http://mno.hu/belfold/ingyenes-nyelvi-es-informatikai-kepzes-indul-1360510

ápr 22

Bökfi Kornél 2. helyezett az országos Szakma Sztár versenyen!

Bökfi Kornél

2. helyezett

az országos Szakma Sztár versenyen

A csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulója, Bökfi Kornél az országos Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV, közismert néven Szakma Sztár) szerszámkészítő kategóriájában a második helyezést érte el. Ezzel a kimagasló eredménnyel Kornél a szakiskolai bizonyítványát is megszerezte.

Az SZKTV első fordulóján 5200 fő írta meg különböző, összesen 40 szakmából az írásbeli dolgozatot, akik közül hetvenen ebben a szakmában mérették meg magukat.

Az első forduló után 10 fő jutott be az szerszámkészítő szakma elődöntőjébe, köztük Bökfi Kornél !

 

A döntőt két fordulóban bonyolították le. Az előválogatóból a legjobb 6 került be a tényleges döntőbe. Iskolánkból a döntőn  is résztvehetett Bökfi Kornél.

A legjobbaknak a helyszínen forgácsolási feledatot kellett megoldaniuk megadott határidőn belül: marógépen, köszörűgépen, fúrógépen, illetve kézi megmunkálással egy hajlító szerszámot kellett elkészíteni. További feladat volt még hőkezelés vagy barnítási művelet elvégzése is. A feladat végzése közben kellett szóbeli vizsgát is tenni!

A kiadott  feladatot Kornélon kívül csak két másik versenyzőnek sikerült az előírt időn belül elvégeznie, így hármuk közül került ki a  győztes szerszámkészítő.

A verseny nehézségére jellemző, hogy a szintidőn belüli feladatteljesítést csak három versenyző tudta teljesíteni! Két esztergomi diák és a Mercedes színeit képviselő diák a helyezésekbe nem tudott így  érdemben beleszólni!

Óriási eredmény, hogy iskolánk, bár még csak másodszor vett részt a megmérettetésen, már 2. helyezést ért el. Tavaly, az első alkalommal is sikerült a 4. helyezést megszereznünk!

Büszkék vagyunk tanulónkra, hogy iskolánk nevét országosan is megismerhették!

Mégegyszer köszönet Bökfi Kornélnak és felkészítőinek: Vadász Ferenc és Ulreich Nándor Úrnak !

feb 18

Szakma-Sztár verseny

A Szakma-Sztár versenyen szerszámkészítő szakmában

Bökfi Kornél

bejutott az országos válogatóba.

Kornélnak és felkészítő tanárainak gratulálunk és további sikeres szereplést kívánunk!


A válogatóban nyújtott teljesítmény alapján Kornél áprilisban részt vesz az országos döntőben is!

jan 25

Szűcs Kinga 3. helyezett

Az Implom József helyesírási verseny megyei fordulóján, amely január 16-án volt,

Szűcs Kinga 3. helyezést ért el.

Felkészítő tanára Horváth Orsolya.

Eredményéhez gratulálunk!

jan 21

Tanulóink az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen

A szerszámkészítók Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének első fordulóját 2016. január 16-án rendezték meg. Iskolánk 7 tanulója vágott neki a megmérettetésnek, hogy a tavalyi bravúros eredményeket ők is elérjék.


A szerszámkészítők után január 18-án 5 logisztikai ügyintéző diákunk is elindult az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Bizakodva várjuk a sikeres eredményeket!

Régebbi bejegyzések «