SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062 | 9735 Csepreg, Rákóczi u. 13-15.

Intézmény logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Büki Szakképző Iskola

Büki Szakképző Iskola

„Bük: ahol az ösztöndíjból karrier, a karrierből jövő lesz.”

🏨 Szálloda szervező technikus (új képzés)

(Turisztikai technikus - Szálloda szervező szakmairány; 5 1015 23 07; 5 év) int. kód 0619 

„Érettségi + karrier Bükön! – Ösztöndíj, minőségi szállodai háttér, rengeteg gyakorlati hely és valós tudás a jövődért.”

Miről szól a szakma?

A szállodaszervező gondoskodik arról, hogy egy szálloda vagy szálláshely minden részlege olajozottan működjön – a recepciótól a rendezvényekig, a wellness-től a housekeepingig. Ő az, aki összehangolja a munkát, kezeli a vendégeket és garantálja, hogy mindenki elégedetten távozzon.

Kinek ajánljuk?

Azoknak a fiataloknak, akik szeretnek szervezni, emberekkel foglalkozni, több nyelven kommunikálni, és nem riadnak vissza a felelősségtől. Ideális pálya azoknak, akik nyitottak a nemzetközi világra és a turizmus, vendéglátás nyújtotta változatos lehetőségekre.

Mire leszel képes?

  • Vendégek fogadása, érkeztetése, kapcsolattartás utazási irodákkal
  • Rendezvények és konferenciák szervezése
  • Szállodai részlegek (recepció, étterem, wellness, takarítás) összehangolása
  • Panaszkezelés, minőségbiztosítás és problémamegoldás
  • Marketing, értékesítés és idegen nyelvi kommunikáció

Hol tudsz elhelyezkedni?

  • Szállodákban, wellness- és konferenciahotelekben
  • Rendezvényszervező cégeknél, üdülőközpontokban
  • Nemzetközi szállodaláncoknál
  • Saját vállalkozásban a turizmus-vendéglátás területén

Buk_K1.png

 

🍷 Pincér – vendégtéri szakember

„Legyél te a vendéglátás arca! – Ösztöndíjjal, rengeteg tapasztalattal és valós karrierlehetőséggel.”

(Turizmus-vendéglátáságazat; 41013204; 3 év) intézményi kód 0626

Röviden a képzésről

Hároméves, gyakorlatorientált képzés: az elmélet az iskolában, a gyakorlat tankonyhánkban és valós vendéglátóhelyeken zajlik. A végén vendégtéri szakemberként helyezkedhetsz el.

Mit csinál egy pincér?

Fogadja a vendégeket, ajánl ételeket és italokat, felveszi és felszolgálja a rendeléseket, majd elszámol a fizetéssel — mindig a vendég élményére koncentrál.

Kinek való?

Ha szeretsz emberekkel dolgozni, erős kommunikációs készséged van, és ügyes vagy szervezésben, akkor ez egy remek választás. Türelmes, energikus személyiségeknek való.

Mit fogsz tudni?

  • étel- és italkínálatot profin bemutatni;
  • rendelést felvenni és változatos felszolgálási módokat alkalmazni;
  • barista / pultos / alap sommelier feladatokat ellátni;
  • számlázni és éttermi szoftvereket kezelni.

Buk_K2.png

 

👨‍🍳 Szakács

„Főzz karriert Bükön! – Ösztöndíjjal, biztos gyakorlati helyekkel és valós tudással indítjuk a jövődet.”

(Turizmus-vendéglátáságazat; 41013205; 3 év) intézményi kód 0627

Röviden a képzésről

Három év alatt gyakorlatorientált szakmai tudást kapsz: elmélet az iskolában, gyakorlás a tankonyhában és partnereink konyháiban. A képzés végén hivatalos szakmai végzettséget szerzel.

Mit csinál egy szakács?

Ételeket állít elő a vendéglátás különböző területein: a mindennapi menütől az a la carte fogásokig. Kreativitással, fűszerezéssel és technikával varázsol ízeket a tányérra.

Kinek való?

Ha szeretsz főzni, gyorsan tanulsz, kreatív vagy és bírod a változó tempót — ez a pálya neked való. Fontos a terhelhetőség és a csapatszellem.

Mit fogsz tudni?

  • receptek szerint főzni és tálalni;
  • árut rendelni és átvételezni;
  • konyhai gépeket és technológiákat biztonságosan használni;
  • HACCP elveket alkalmazni a konyhai munkafolyamatokban.

Buk_K3.png

 

🍰 Cukrász

„Édes jövő Bükön! – Ösztöndíj, sok gyakorlati hely, karrier és valódi szakmai tudás vár rád.”

 (Turizmus-vendéglátáságazat; 41013201; 3 év) intézményi kód 0628

Röviden a képzésről

Három év alatt megszerzed a cukrász képesítést. Az elméletet az iskolában tanulod, a gyakorlati fogásokat pedig tankonyhánkon és helyi gyakorlóhelyeken sajátítod el — így már a képzés alatt profi rutinra teszel szert.

Mit csinál egy cukrász?

Fagylaltot, süteményt, bonbont és díszmunkákat készít; az ízek és a látvány összehangolása a dolga. Rendelésre ötletes dekorációkat alkot, és mindig figyel a minőségre.

Kinek való?

Ha szeretsz alkotni a kézügyességeddel, van érzéked az esztétikához, kreatív vagy és bírod a pörgést — ez a szakma neked való. Kitartás, precizitás és jó állóképesség előny.

Mit fogsz tudni?

  • recepteket és hozzávalómennyiségeket számolni;
  • tésztákat, krémeket, önteteket profi módon elkészíteni;
  • speciális konyhai gépeket kezelni;
  • látványos, megrendelésre szabott díszítéseket készíteni.

Buk_K4.png


Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium

9735 Csepreg, Rákóczi u. 13-15.

Telefon: +3694565040

E-mail: csepreg@ntszki.hu

OM azonosító: 203062


2025Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium